На 22 февруари (петък) от 11:30ч в Русенския университет Ангел Кънчев (корпус

...
На 22 февруари (петък) от 11:30ч в Русенския университет Ангел Кънчев (корпус
Коментари Харесай

Граждански диалог с комисар Мария Габриел в Русе

На 22 февруари (петък) от 11:30ч в Русенския университет " Ангел Кънчев " (корпус 2 – Аула) ще се организира обществен спор с комисаря по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.

Темата на гражданския разговор е  " Цифровите технологии: благоприятни условия и провокации ". Участниците ще имат опция да обсъдят смисъла на цифровите технологии в нашето съвремие и да зададат своите въпроси по основните тематики свързани с цифровия обединен пазар.

Предварителната регистрация в интернет е задължителна на следния линк . Регистрационната форма ще остане отворена до постигане потенциала на залата.

С оглед засилените ограничения за сигурност, молим всички посетители да бъдат пред залата не по-късно от 11:00 ч. за регистрация и инспекция за сигурност, както и да носят със себе си документ за идентичност.

По време на визитата си в Русе комисар Габриел ще организира също среща -дискусия с възпитаници - посланици на Европейския парламент от АЕГ „ Гео Милев “. Темата на полемиката е " Младите европейци в цифровия свят “. Участниците ще имат опция да обсъдят трендовете в развиването на учебните заведения като цифрова среда за образование и присъединяване в Програмата за учебни заведения – посланици на Екологичен потенциал.

От 14:10 часа Мария Габриел ще посети Речно-информационен център Русе, където ще се запознае с активността и функционалностите на Центъра за наблюдаване на корабния трафик, хармонизиране на осведомителните услуги, мониторинг и снимане на положението на речното дъно
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР